top of page

KONTAKTA OSS

Vi hjälper dig skapa en minnesvärd upplevelse

Om du har frågor om bröllop, festlokalen eller gruppbokning är du välkommen att kontakta oss via  formuläret till höger.

 

Boka bord, ring oss gärna

08-759 00 35

Hitta till Ekerö

Till Ekerö tar du dig enklast med bil eller kollektivtrafik. Samtliga busslinjer från Brommaplan mot Ekerö passerar Drottningholm, stannar precis utanför Karamellan. Se tidtabeller och rutter på SL:s hemsida.

Tack för ditt meddelande

Drottningholm Karamellan 1900-talet

Om Karamellan café och restaurang på Ekerö

Drottningholmspaviljongen, eller Karamellan som byggnaden kom att heta, uppfördes under början av 1900-talet (exakt datum är inte känt). Restaurangen ligger vid Drottningholms slott på Ekerö. Ursprungligen var Karamellan ett schweizeri, vilket var benämningen på ett finare café som även serverade alkohol. Schweizerier fanns i många offentliga parker under 1800-början av 1900 talet. Namnet Karamellan är ett anrikt namn som etablerades redan vid förra sekelskiftet.

Populär restaurang på Ekerö

För många som besöker Ekerö är en visit på Drottningholms slott ett måste. Vår restaurang Karamellan ligger precis intill slottet och är en perfekt inledning eller avslutning på din utflykt! Vi är särskilt välbesökta under sommarmånaderna men har öppet året om, precis som Slottsparken. Gör en dagsutflykt till Ekerö, besök slottet och avsluta hos oss på Karamellan med en fika eller en bit mat. Från slutet av november fram till jul serverar vi vårt populära julbord. Här hittar du mer information om vårt julbord och sittningstider.

Fira bröllopsfest Stockholm Solna Drottningholm i festlokal och miljö
Fest Bröllop julbord Drottningholm

Modern renovering bakom bevarad fasad

2008 köpte Statens fastighetsverk Karamellan för att i samarbete med Drottningholms slottsförvaltning och slottsteater renovera byggnaden. Karamellan är inte klassat som byggnadsminne men eftersom huset är en del av den skyddade miljön ute på Drottningholm valde Statens fastighetsverk att bevara exteriören. 

Invändigt krävdes det en större förändring för att åstadkomma en modern och tillgänglig café- & restaurangverksamhet. För att få rymd och ljus i byggnaden togs till exempel hela övervåningen bort. Byggnaden inrymmer förutom café- & restaurang Slottsboden, där man kan köpa souvenirer med kunglig anknytning.

Fira bröllopsfest Stockholm Solna Drottningholm i festlokal och miljö uteservering

Café på Ekerö med stor uteservering

Vi är ett populärt utflyktsmål utanför Stockholm - en lugn oas med närhet till storstadens puls. I vårt café serveras varma och kalla drycker, bakverk och smörgåsar. Under sommarhalvåret öppnar vi vår uteservering där vi har plats för trehundra gäster så ni behöver inte trängas!

Under vintern 2016/2017 fick Karamellan fått ytterligare en ansiktslyftning.

En ny matsal, Orangeriet, har tillkommit liksom ett helt nytt restaurangkök. Världsarvet Drottningholm är ett mycket välbesökt turistmål och utbyggnaden fyller syftet att förbättra servicen för alla besökare. Orangeriet har även blivit ett populärt alternativ för de som vill ha sitt bröllop i slottsmiljö.

Det går även att boka Karamellan som festlokal vid exempelvis födelsedagar eller företagsevent.

bottom of page